Backoffice & commercieel duizendpoot

New Optimist is een social-purpose mode start up in Amsterdam en bouwt een nieuw businessmodel in de mode, lokaal, sociaal en circulair.

Voor ons kantoor met eigen atelier midden in Amsterdam zoeken we naar kandidaten voor de functie van backoffice en commercieel medewerker. Als onderdeel van het team van 12 collega's met allerlei achtergronden, draag je bij aan de verandering naar een circulaire en sociale toekomst voor de mode-industrie.

Functieomschrijving:
In deze functie vervul je een essentiële rol in het ondersteunen van ons verkoop- en productieproces. Je bent verantwoordelijk voor diverse administratieve taken en klantgerichte activiteiten die ervoor zorgen dat onze klanten de best mogelijke ervaring hebben met New Optimist kleding.

Je dag bestaat uit verschillende taken, waaronder

 1. Orderverwerking: Het nauwkeurig verwerken van inkomende bestellingen en ervoor zorgen dat de leveringen tijdig en foutloos worden verzonden naar onze klanten.
 2. Klantenservice: Het verstrekken van vriendelijke en professionele ondersteuning aan klanten via verschillende communicatiekanalen, zoals e-mail en telefoon. Je beantwoordt vragen over producten, bestellingen, leveringen en zorgt voor een snelle en effectieve oplossing bij eventuele klachten.
 3. Voorraadbeheer: Samenwerken met het team om de voorraadniveaus in ons atelier bij te houden en ervoor te zorgen dat de producten tijdig worden aangevuld.
 4. Salesondersteuning: Assisteren bij het genereren van leads, opvolgen van verkoop.
 5. Administratie: Het bijhouden van nauwkeurige gegevens en documentatie met betrekking tot bestellingen, klantinteracties en verkoopactiviteiten en administratieve ondersteuning van het eerste statiegeldsysteem dat in september zal lanceren.

Profiel:

 • Je hebt een passie voor de missie van New Optimist. Lokaal, sociaal en circulair!
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid.
 • Je bent nauwkeurig, georganiseerd en kunt goed omgaan met administratieve taken.
 • Proactieve houding en in staat om zelfstandig te werken.
 • Ervaring in een vergelijkbare rol in de mode is een pluspunt.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Duits is een pre.

Aanbod:

 • Een uitdagende functie bij het leukste en meest innovatieve circulaire kledingmerk in Amsterdam.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei binnen het bedrijf.
 • Een inspirerende werkomgeving waar jouw ideeën worden gewaardeerd.
 • De kans om bij te dragen aan een positieve verandering in de mode-industrie.

Hoe te solliciteren:
Denk je dat jij de perfecte match bent voor deze functie? Stuur dan je cv en een motivatiebrief naar xander@newoptimist.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!