Stagiair: Content & Social Media

New Optimist is een social-purpose mode start up in Amsterdam en bouwt een nieuw businessmodel in de mode, lokaal, sociaal en circulair.

Voor ons kantoor met eigen atelier midden in Amsterdam zoeken we naar een stagiair content en social media. Samen met een team van 12 collega's met diverse achtergronden, draag je bij aan fundamentele verandering van de mode industrie naar een circulaire en sociale toekomst.

Heb je een passie voor mode, duurzaamheid en circulariteit, en heb je een creatieve geest, bruisend met ideeën? In deze stage krijg je de kans om jouw talent en interesse voor mode, duurzaamheid en online media te combineren en zo positieve impact te creëren.

Functieomschrijving:
Als stagiair content en social media bij New Optimist werk je samen in l in het creëren van boeiende en inspirerende content voor onze sociale mediaplatforms en website. Je ondersteunt het marketingteam bij het ontwikkelen van een sterke online aanwezigheid en het communicatie naar onze community en het breder publiek.

Je kan aan de slag met de volgende taken

 1. Contentcreatie: Het bedenken en ontwikkelen van creatieve en pakkende teksten, afbeeldingen en video's voor onze social media, blog en website. Je zorgt ervoor dat onze merkidentiteit en waarden consistent worden gecommuniceerd.
 2. Social media beheer: Het plannen, inplannen en beheren van berichten op onze social media-kanalen (Instagram, Facebook, Twitter, etc.) om de betrokkenheid van onze volgers te vergroten.
 3. Community management: Actief reageren op reacties, vragen en opmerkingen van onze volgers om een betrokken online community te onderhouden.
 4. Trends en analyses: Het monitoren van social media-trends en het analyseren van de prestaties van onze content om inzicht te krijgen in de effectiviteit van onze online strategie.

Profiel:

 • Je volgt een relevante opleiding op het gebied van marketing, communicatie, media of mode.
 • Je hebt affiniteit met duurzame mode en hebt oog voor detail en kwaliteit.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met het beheren van social media-accounts is een pré.
 • Creativiteit, initiatief en een proactieve houding zijn jouw sterke punten.
 • Je bent bekend met populaire sociale mediaplatforms en blijft op de hoogte van de laatste online trends.

Aanbod:

 • Een uitdagende stage bij de leukste circulaire mode startup in Amsterdam
 • De mogelijkheid om jouw creatieve en marketingvaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en ideeën.
 • De kans om bij te dragen aan een duurzame en positieve verandering in de mode-industrie.


Is dit wat voor jou? Stuur dan je cv en een beknopte motivatiebrief naar nelleke@newoptimist.nl