NO TEXTILE WASTE

Je houdt van mode, en je wil niet bijdragen aan het enorme probleem van textielafval? We've got you!

New Optimist introduceert statiegeld op kleding. Dit doen we door slim gebruik te maken van QR-codes in de kleding en blockchain technologie. Dit platform is in samenwerking met Candour.Digital ontwikkeld.

Zo kunnen we jouw New Optimist kledingstuk zelf inzamelen als je het niet meer gebruikt. Daardoor garandeert New Optimist dat jouw kledingstuk uiteindelijk wordt gerecycled of een tweede leven krijgt. NO WASTE! Met een kledingstuk met statiegeld wordt de modecirkel 100% circulair. Via de QR-code kan je de hele levenscyclus van het kledingstuk volgen tot aan recycling. Laat aan iedereen zien dat kleding niet als afval hoeft te eindigen.

NO circularity without you!

MILJOENEN TONNEN TEXTIELAFVAL

De kleding afvalberg groeit snel, en slechts 1% wordt maar gerecycled. New Optimist introduceert met het eerste statiegeld platform voor kleding, dé oplossing om jouw kleding 100% circulair te maken.

CIRCULARITEIT ALS OPLOSSING

STATIEGELD ALS CIRCULAIRE ROUTE

Door statiegeld te betalen weet je zeker dat jouw favoriete kledingstuk uiteindelijk weer onderdeel wordt van de mode-circle of life. Dankzij het unieke statiegeld-label met QR-code, wordt je betrokken bij de circulaire route van je kledingstuk.

HOE WERKT HET

JIJ ZET DE EERSTE STAP

Je houdt van mode, maar wil niet bijdragen aan de groeiende textiel-afvalberg? Vanaf nu gaan wij samen de mode-cirkel sluitend maken. Met jouw aankoop zorg je dat je sweater 100% circulair wordt. Samen creëren we een wereld zonder kleding-afval.

NO CIRCULARITY WITHOUT YOU
STATIEGELD

HOE WERKT HET

Elk kledingstuk is voorzien van een label met QR-code. Door gebruik van blockchain technologie, kan de hele levensloop van jouw kledingstuk worden gevolgd. Scan de QR-code en kom alles te weten over jouw 100% circulaire kledingstuk.

STICHTING N.E.W

NEVER EVER WASTE

Stichting N.E.W (never-ever-waste) is een initiatief van New Optimist. De stichting beheert de statiegelden voor alle kledingmerken die deelnemen aan dit statiegeldsysteem en functioneert als financiële en administratieve entiteit voor het statiegeldsysteem.

IS DE KLEDINGBAK GEEN GOEDE OPTIE?

New Optimist heeft alle kleding voor circulariteit ontworpen. Zonde als dat in de textielbak verdwijnt. Er zijn namelijk veel complexe problemen waardoor een groot deel van ingezamelde kleding uit kledingbakken wordt verbrand of gedumpt op stortplaatsen.

DEELNEMENDE WINKELS

De onderstaande retail partners hebben zich aangesloten bij het statiegeldsysteem. Dat betekend dat je op al deze locaties een New Optimist kledingstuk met statiegeld kan kopen én kan inleveren.

Al deze informatie vindt je ook op de unieke webpagina van je item, via de QR code op het statiegeld-label.

 

AMSTERDAM

NEW OPTIMIST

Rombout Hogerbeetsstraat 109, Amsterdam
‎+31 20 362 1398

DENIM CITY

Hannie Dankbaarpassage 22, Amsterdam
+31 20 820 8614

-- 

UTRECHT

DE RODE WINKEL

Lange Elisabethstraat 9-13, Utrecht
‎+31 30 233 63 03 

SOPHIE STONE

Steenweg 11, Utrecht
+31 30 877 99 59

JASON KING

Oudegracht 201, Utrecht
+31 30 231 31 22

-- 

HAARLEM

TIESJURT

Gedempte Oude Gracht 79 Haarlem

-- 

BREDA

LOYA

Wilhelminastraat 31, Breda
‎+31 6 25 32 88 34 

--