HOE WERKT HET

  1. Bij aankoop van een New Optimist kledingstuk met statiegeld wordt er een klein bedrag statiegeld afgerekend. Dat geld blijft op een rekening van de onafhankelijke Stichting N.E.W. staan en wordt terugbetaald als je de kleding weer inlevert (net als bij frisdrank flessen). Zo betaal je dus een kleine borg voor het gebruik van materialen die aan het einde opnieuw gebruikt worden in plaats van vernietigd.

  2. Scan het QR label van je kledingstuk na aankoop en kom alles te weten over hoe New Optimist het kledingstuk circulair heeft ontworpen en hoe je de hele circulaire levensloop van je kledingstuk kan volgen.

  3. Vervolgens draag je jouw duurzame nieuwe kledingstuk zo lang mogelijk. Verkoop je het een keer of geef je het weg, de QR code blijft geldig en de volgende eigenaar kan nog steeds het artikel terugbrengen en circulair maken.

  4. Wanneer je het artikel niet meer wil dragen, kun je het kledingstuk weer inleveren om het een tweede leven te geven. Het maakt daarbij niet uit in welke staat het item is. New Optimist bekijkt of het nog tweedehands verkocht kan worden, wat je ook kan volgen via de QR code. Uiteindelijk wordt de kleding vervezeld en verwerkt tot nieuw materiaal. Ook de 'heavily loved on' items zijn nog steeds hun statiegeld waard. Niks hoeft verloren te gaan.

  5. Hoe doe je dat? Lever het item daarvoor in bij een van de deelnemende winkels of retourneer het direct naar New Optimist zelf. Al deze informatie vind je op de unieke webpagina waar je komt als je de QR code op het statiegeld-label scant.

  6. Wanneer je jouw item hebt ingeleverd bij een inleverpunt ontvang je direct het statiegeld retour in d­e winkel. Kies je ervoor om online te retourneren? Download dan het verzendlabel via de QR-code in het item. Je ontvangt dan het statiegeld retour, zodra het New Optimist het kledingstuk heeft ontvangen.

  7. Door de unieke QR-code kan je precies volgen hoe je voormalig favoriete kledingstuk een tweede leven krijgt, als tweedehands item of door te vervezelen om zo tot nieuw garen verwerkt te worden. 100% garantie dus dat jouw kleding geen afval wordt!
YES statiegeld, NO textile waste.

 

< GA TERUG