CIRCULAIRE ECONOMIE

MILJOENEN TONNEN TEXTIELAFVAL

Je weet het waarschijnlijk: de mode-industrie is zo lineair als het maar kan. Er worden jaarlijks meer dan 100 miljard kledingstukken geproduceerd, verkocht, gebruikt en vervolgens weggegooid als afval. En volgens de circulaire denktank van de Ellen MacArthur Foundation wordt slechts minder dan één procent van al die kleding gerecycled. Tijd om in actie te komen!

Dit lineaire model heeft aanzienlijke negatieve impact op het milieu en put natuurlijke hulpbronnen razendsnel uit. Er is een ander mode-systeem nodig.
YES circulaire economie! Waar kleding wordt ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan; hergebruik en reparatie logische keuzes zijn, en recycling de norm is. Zo wordt afval geminimaliseerd en is het gebruik van grondstoffen veel minder. System change! Logisch toch? 

 

 

 

CIRCULAIRE ONTWERP PRINCIPES

De kleding van New Optimist is gemaakt volgens de circulaire design- en productieprincipes van de circulaire denktank Ellen MacArthur Foundation. Dat betekent dat New Optimist kleding maakt met zo min mogelijk vervuiling en verspilling én kleding zo wordt ontworpen zodat het zo lang mogelijk meegaat. Natuurlijk is er ook gratis reparatie, voor als dat nodig is. New Optimist kiest altijd voor materialen zodat het kledingstuk uiteindelijk bij de end of life goed valt te recyclen tot nieuw garen.

< GA TERUG